SUFLE


Şimdi sizlere güzel mi güzel akışkan ve bol çikolatalı bir tarif ile geldim.Yaz aylarında dondurmayla çok güzel olur kendilerini buyurunuz tarifimiz;
Malzemeler
3 adet yumurta (büyük ise 2 tane yeterli olacaktır)
80 gr bitter çikolata
Yarim şu bardağı şeker
Yarim şu bardağı un
50 gr tereyağı
YAPILIŞI 
Öncelikli olarak fırını 210 derece de ayarlayın. Sonra sufle yapımına geçebilirsiniz.
Tereyağını yapışmaz bir tavada eritin ocaktan alin daha sonra çikolataları parçalara bölüp ilave edin karıştırarak sıcaklığıyla  erimesini sağlayın.
Başka derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olup rengi beyaz olana  kadar çırpın. Beyazladıktan sonra hazır olan yumurtanın içerisine azar azar çikolatalı tereyağinı ilave edip çırpın.
İçerisine unu ilave edip temperleyin(yani yavaş yavaş alttan üste tahta kaşık yardımıyla karıştırın) yada en düşük ayarda çırpabilirsiniz.
Yağladığınız sufle kaplarını veya ısıya dayanıklı kapları yağlayın. Hazırladığınız hamuru eşit bir şekilde bölüştürün.
Isıtmış olduğunuz fırında 8 dk pişirin.(Bu dakika fırına göre değişiklik gösteriyor bu yüzden dikkatli olun çok pişirirseniz kek olabilir)
Üzerine pudra şekeri serperek ve dondurma koyarak servis edebilirsiniz.
Ayrıca fazla olan hamuru alüminyum sufle kaplarına koyup pişirmeden buz dolabına atıp daha sonra pişirebilirsiniz.
Bu tariften 4-5 adet çıkmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar