LİMONLU BUZLU ÇAY (nam-ı diyar ice tea )

Malumunuz evde çok fazla çay kalabiliyor demlenmiş çaydan geri kalanı ise çoğu zaman çöpe gidiyor. Bu yüzden sizin için kalan çayları değerlendirerek hem güzel, hem katkısız soğuk çay tarifi ile geldim buyurunuz efendim;
MALZEMELER 1 su bardağı demlenmiş çay 3 çorba kaşığı şeker(aynı ölçüde esmer şeker de kullanılabilir ,şekersiz istiyorsanız bal kullanabilirsiniz) 1 su bardağı su 1 limonun kabuğu(Ancak kabuğun beyaz kısımlarını koymayın acı bir tat katıyor çünkü) Yarım limonun suyu 2 dal nane(olmasa da çok eksik bir tat yaratmıyor ama bir tazelik katıyor varsa koyun derim yoksa uğraşmayın:) 2 avuç buz YAPILIŞI Sabahtan demlediğimiz çayı bir sürahiye ekliyoruz .İçerisine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. üzerine ise suyu ve bir limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu da sıkıp ilave edip karıştırıyoruz.Limonun geri kalanını ince ince dilimleyip içerisine ilave ediyoruz. Naneleri ve buzunu da ilave edip içmeye hazır hale getiriyoruz.
NOT:Ben buzu eklemeden önce buzdolabında birkaç saat bekletip sonra buzunu ekliyorum aromaları çaya geçmiş oluyor.Ama bekletmeden de içseniz herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar