KAYMAKLI KADAYIF



MALZEMELER
1 kg süt
4 yk mısır nişastası
7 yk şeker
250 gr kaymak
500 gr çiğ kadayıf
125 gr tereyağı (tuzsuz) ( yarım pakete tekabül etmektedir)
ŞERBETİ İÇİN;
5,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker

YAPILIŞI
İlk aşamada şerbeti ocağa koyalım.(şerbet kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım )Daha sonra muhallebisi için bir tencereye sütü,nişastayı,şekeri koyup koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim.Koyulaştıktan sonra ise kaymağı ekleyip karıştırıp altını kapatalım. Sonrasında bir tavada tereyağını eritelim ve bir başka derin kapta çiğ kadayıf ile tereyağını yedirelim.Bir  dikdörtgen borcamın en altını tavada kalan tereyağ ile yağlayalım sonrasında tereyağı ile karıştırdığımız çiğ kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına serelim (hiç boşluk kalmayacak şekilde )biraz üzerine bastırarak şıkışmasını sağlayalım yapmış olduğumuz muhallebinin tamamını döküp yayalım. Sonrasında kalan çiğ kadayıfı yine boşluk kalmayacak şekilde üst kısmına serelim. 180 derecelik fırında altı ve üstü pişene kadar, üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak olan kadayıfa ılık olan şerbeti  döküp çekmesini bekledikten sonra buzdolabında soğumaya bırakalım.


Yorumlar

Popüler Yayınlar