HİBİSKUS NEDİR?

Latin Güzeli Hibiskus Nedir, Ne İçin Kullanılır? » Bilgiustam


Ebegümecigiller familyasından bir  bitki türüdür.
Bilimsel adıHibiscus sabdariffa
Yağ miktarı640 mg
Protein960 mg
Potasyum208 mg
Genellikle kurutulmuş olarak tüketilmektedir.
Hibiskus çayı, kan basıncını ve tansiyonu dengeler, kolesterolü düşürür, idrar söktürür, sindirim sistemini rahatlatarak kabızlığı ve şişkinliği de gidermektedir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde vücutta yağ yakımını hızlandırarak  zayıflamaya da yardım eder.
Tansiyon ve kolesterol rahatsızlığı olan, bu rahatsızlıklarla ilgili ilaç kullanan kişiler hibiskus çayı içmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. 
Aşırı tüketilmesi halinde ise halisülasyon görme gibi durumlar da oluşmaktadır.
Aynı zamanda emziren anneler ve hamileler tüketmemelidir.
NASIL HAZIRLANIR?
Hibiskus çayı hazırlamak için bir bardak su kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus atın. 15-20 dakika demlendirerek içebilirsiniz. Demlendiği sırada isteğe bağlı olarak içine tarçın, limon veya zencefil ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar