HİBİSKUS NEDİR?
Ebegümecigiller familyasından bir bitki türüdür.
Bilimsel adı: Hibiscus sabdariffa
Yağ miktarı: 640 mg
Protein: 960 mg
Potasyum: 208 mg
Kalsiyum miktarı: 215 mg
Genellikle kurutulmuş olarak tüketilmektedir.
Hibiskus çayı, kan basıncını ve tansiyonu dengeler, kolesterolü düşürür, idrar söktürür, sindirim sistemini rahatlatarak kabızlığı ve şişkinliği de gidermektedir. İçeriğindeki C vitamini sayesinde vücutta yağ yakımını hızlandırarak zayıflamaya da yardım eder.
Tansiyon ve kolesterol rahatsızlığı olan, bu rahatsızlıklarla ilgili ilaç kullanan kişiler hibiskus çayı içmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
Aşırı tüketilmesi halinde ise halisülasyon görme gibi durumlar da oluşmaktadır.
Aynı zamanda emziren anneler ve hamileler tüketmemelidir.
NASIL HAZIRLANIR?
Hibiskus çayı hazırlamak için bir bardak su kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus atın. 15-20 dakika demlendirerek içebilirsiniz. Demlendiği sırada isteğe bağlı olarak içine tarçın, limon veya zencefil ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Hibiskus çayı hazırlamak için bir bardak su kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus atın. 15-20 dakika demlendirerek içebilirsiniz. Demlendiği sırada isteğe bağlı olarak içine tarçın, limon veya zencefil ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder