VOLOVAN


MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
volovanları yapıştırmak için yumurta akı ve sarısından yararlanmalısınız.
İÇ HARCI İÇİN ;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
500 gr tavuk göğsü
200 ml. krema
yarım çay kaşığı  karabiber
Dilediğiniz kadar tuz
ÜZERİ İÇİN;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Concasse domates( yapımına blogumuzdan bakabilirsiniz)

 YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.10 dk yeterli olacaktır.Bir kurabiye kalıbı kullanarak yuvarlak halinde kesin.Eğer kurabiye kalıbınız yok ise su bardağı da kullanabilirsiniz.5 tanesini taban olarak geri kalan 10 tanesini  ise ortalarındaki yuvarlakları çıkartın ve kenarlarını kullanın.Daha sonra bir yumurtanın beyazı ve sayısını ayırın beyazını volovan katlarını birleştirme sarısını ise kızarması ve güzel bir görünüm elde etmesi için birleştirdikten sonra üst kısmına sürünüz.Bir tabana iki adet ortası boş olan milföy hamurunu üst üste aralarına yumurta beyazı koyarak taban kısmını ise çatalın uc kısmının yardımıyla hafifçe delin.180 derece fırında 20 25 dk pişiriniz.
Milföy hamurları fırında pişerken bizde iç harcını yapalım:
İlk önce bir tencereye yağı ilave ediniz.Brunoise (küçük küpler)  şekilde doğramış olduğunuz soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurunuz.Sonrasında ise jardin biçimde doğranmış olan tavukları ilave edin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra kremayı ilave edip karabiber ve tuzu ekleyin.
Fırından çıkan milföy hamurlarının ortası pişirmiş olduğunuz harcı ilave edip üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip tekrar fırına verip kaşarları graten(üst kısımları kızartmak)  olduktan sonra alabilirsiniz.Ilık bir şekilde servis edebilirsiniz
.Afiyet olsun

Yorumlar

Popüler Yayınlar