CONCASSE (konkase) DOMATES



Concasse domates tabirini lise yıllarımda çok fazla duyuyordum. İsmi çok havalı olsa da aslında çok basit bir yöntem mesela benim dedemin yıllardır kahvaltıdaki domateslere uyguladığı şey bir concasse imiş.Ama ben bunu yıllar sonra öğrendim tabii hadi yapılışını anlatalım:)
YAPILIŞI;
İlk önce domatesler için bir sıcak su hazırlıyoruz, daha sonra ise dip kısmına artı  biçimde bıçak yardımıyla bir çizik atıyoruz.Bu arada birde bir adet soğuk suyumuz olmalı hatta buzlu su da olabilir.Daha sonra çizik atılmış olan domateslerimizi ilk önce sıcak suyu atıp biraz bekledikten sonra   içerisinden çıkartıp soğuk suya atıp şoklama yöntemini uyguluyoruz.Bu yöntem ile kabuklarını soyabilirsiniz.Sonrasında ise çekirdekleri temizlenen domateslerinizi tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar