TİRAMİSU TADINDA KUPLAR

Ben ne şekersiz ne de glutensiz beslenen bir insan değilim ancak ilk denediğim şekersiz ve glutensiz tatlı olmasına rağmen gayet iyi bir tadı vardı ben beğendim sizlerinde beğenmesi dileğiyle afiyet olsun şimdiden :)
Alt tabanı için;
1 su bardağı yulaf(rondoda çekip un haline getirin.)
8 adet tatlı etli hurma
1 su bardağı demlenmiş filtre kahve (3 tatlı kaşığı granül kahveyi de 1 su bardağı suda çözüp kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi(ev yapımı yada al ile tatlandırılmış)
Kreması için;
3 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı süzme yoğurt(süzme yoksa normal yoğurdun suyunu tülbentten süzüp kullanabilirsiniz)
2 yemek kasığı bal
üzeri için;kakao
YAPILIŞI
Alt taban için hurmaları sıcak su ile yaptığınız kahvede 10- 15 dk bekletin. Daha  sonra yulafı rondoda un haline getirin ve üzerine diğer malzemeler, ilave edip rondodan çekmeye devam edin.
Kreması için ise tüm malzemeleri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Sonrasında alt tabanı kup üzerine kremayı koyduğunuz kupları buzdolabında dinlendirip yiyeceğiniz zaman üzerine kakao tozu serpip yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar